Yaşam
Tavada sahte su böreği tanımı, nasıl yapılır?
Su böreği kahvaltı ve sahur yemeklerinde çokça tercih edilen bir börek türüdür. Daha çok pastanelerden alınmakta ve üretimi çok zor ve meşakkatli olduğu için konutlarda yapılmamaktadır.
Ramazan ayında sahura ne yapsam diye düşünenleri ve su böreği sevenleri mest edecek bir tarif bulduk! Evde yirmi beş dakikada hazırlayabileceğiniz, gerçek su böreğine hiç benzemeyen, fırın bile kullanmaya gerek duymayacağınız tavada sahte su böreğinin tanımını aradık.
İşte gerçek su böreği tadında tavada sahte su böreği tarifi…
TAVADA SAHTE BÖREK
6 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
Malzemeler;
- 3 adet hamur,
- 1 kase peynir
- sıvı yağ
Sosu için:
- yarım su bardağı süt,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı:
- Sos malzemelerini uygun bir kaba alıp güzelce çırpın.
- Tavanızı tereyağı ile güzelce yağlayın, ilk yufkayı açın ve kenarlarını açın.
- Kalan yufkayı 6 eşit parçaya bölün ve toplam 12 adet yufka elde edin.
- Yufkaları teker teker sosa batırıp ortasına peynir serpiştirip tavaya dizin.
- Her aşamada kenardan taşan yufkayı bir sonraki yufkanın üzerine kapatın.
- Son olarak üzerine kalan sosu dökün ve tencerenin kapağını kapatın.
- Kapağı kapalı olarak orta-kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- Kızarıp kızarmadığını kontrol edin, kızarıyorsa böreği ters çevirin ve üzerini kapatın.
- Börek kapağın içindeyken kalıbın altını tekrar yağlayın.
- Kızartılmamış tarafı alta gelecek şekilde tavanın dibine koyun ve kapağı tekrar kapatın.
- Bu formda 15 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
Böreği servis tabağına alın ve sıcakken dilimleyin. Afiyet olsun!